20
окт
2016

USPEŠNA TURNEJA U FRANCUSKOJ

Posted By :
Comments : 0

Za samo pet dana i održanih petnaest koncerata, preko 4000 gledalaca videlo je nastupe KUD-a „Krušik” na turneji u Francuskoj. Društvo je sa svojih osam koreografija nastupilo u sledećim gradovima: Lys-lez Lannoy, Roubaix, Orchies, Hem. Gradonačelnici pomenutih gradova organizovali su svečani prijem za članove našeg društva.
Svakoga dana održavana su po tri koncerta, dva u prepodnevnim časovima i jedan u večernjim. Poslednjeg petog dana turneje, održan je pravi spektakl, praćen oduševljenjem i ovacijama publike. U pitanju je bilo obeležavanje 50 godina rada i postojanja francuske asocijacije „Šumadija” čiji su članovi za svoj jubilej odigrali zajednički program sa našim društvom.
Koncerte su pored zainteresovane publike, osnovaca, srednjoškolaca, penzionera, ispratili i visoki zvaničnici sa severa Francuske. Nastupe su pratili i članovi prestižne baletske škole „Ballet du Nord – Oliver Dubois”. Posle programa KUD „Krušik” održao je seminar članovima pomenute škole, upoznajući ih sa srpskim folklorom.
Ova turneja je specifična po tome što je napravljen spoj između mladih članova prvog izvođačkog ansambla i veteranskog ansambla, igrača koji su na poslednjoj turneji u Francuskoj bili pre 25 godina.
Publika je svojim dugim aplauzima, oduševljenjem i ovacijama nagradila sav trud naših igrača, koji se već spremaju za neke druge nastupe i druga gostovanja. Domaćini sa severa Francuske : asocijacija „Šumadija”, asocijacija „Bela Rada” i gospođa Karol Milošević ušli su u projekat da naš KUD vide ponovo na proleće 2018. godine.

About the Author

Leave a Reply