12
јул
2018

TURNEJA U NEMAČKOJ

Posted By :
Comments : 0

Naše kulturno umetničko društvo ,,Krušik“ sa svojim prvim izvođačkim ansamblom i orkestarskom sekcijom, učestvovalo je na 28. ,,Rudolštat festivalu“, koji se održavao od 5. do 8. jula u Rudolštatu.
Ovaj festival reprezentuje se kao najveći i najpriznatiji festival folklorne, izvorne i svetske muzike, u Nemačkoj. Posećen je od strane 90 000 gledalaca. Festival je pomno i pažljivo praćen posredstvom nacionalnih i internacionalnih medija, kao što su: TV, radio, štampa. Pored našeg KUD-a, učešće kao folklorna grupa, uzeli su predstavnici Estonije, kao i mnogi drugi muzički izvođači iz različitih delova sveta.
KUD ,,Krušik“ nastupao je najmanje dva puta tokom svakog od festivalskih dana. Četiri puta je izveo svoj program koreografija i orkestarskih, muzičkih tačaka od 50 minuta i jedanput, na zatvaranju festivala, programom od 15 minuta. Doživeli su prihvatanje svih posetilaca festivala, koje je dokazano njihovim burnim aplauzima, nasmešenim licima i odličnim raspoloženjem.
Izvođene su koreografije koju su po svim svojim obeležjima veoma atraktivne i pogodne za takve festivale. Tokom nastupa nizale su se: ,,Valjevska podvala“, ,,Šopske igre“, ,,Vlaške igre“, ,,Istočna Makedonija“, ali i ženska igra ,,Egejska Makedonija“ i muška igra ,,Pijani Banat“. Orkestar je svojim kompozicijama doprineo još boljoj atmosferi koja je vladala u publici, kao i intezitetu ovacija koje su svakim narednim danom bivale sve učestalije.
Dobijajući različite pohvale i pozitivne kritike od organizatora, članovi našeg društva otišli su vidno zadovoljni i motivisaniji nego ikad, spremniji i samopouzdaniji za sve buduće nastupe.

About the Author

Leave a Reply