10
дец
2018

SAJAM ODBRANE EDEX U KAIRU

Posted By :
Comments : 0

Prva egipatska izložba odbrane koja je pokrila avio, kopneno i pomorsko naoružanje i vojnu opremu održana je u Kairu, od 03. do 05. decembra 2018. Bilo je prisutno više od 350 zemalja iz čitavog sveta. Njegova ekselencija Abdel Fattah El Sisi, predsednik Arapske Republike Egipat, posetio je sajam prvog dana.
Još jednom, vojna industrija Srbije je promovisala dostignuća u proizvodnji kompanija HK Krušik a.d., Yugoimport SDPR, Sloboda, Zastava, Prvi Partizan, EDePro i ostalih srpskih fabrika.
Naš izuzetno dobro organizovan štand su posetile mnoge visoke delegacije iz Egipta, Gane, Somalije, Brazila, Maroka, Jordana, Ugande, Bangladeša, Pakistana, Kipra, Saudijske Arabije. Bilo nam je veliko zadovoljstvo i čast da ugostimo gospodina Jugoslava Vukadinović, ambasadora Srbije u Kairu, Egipat, kao i gospodina Zvezdana Kričak, atašea odbrane. Gospodin Vukadinović je naglasio da je ponosan što može da pomogne u nameri da se prošire odnosi i saradnja između Srbije i Egipta, navodeći da će, posle 30 godina, predsednik Egipta posetiti Srbiju sledeće godine.
Nakon nekoliko korisnih sastanaka održanih između našeg predstavnika i predstavnika više od 15 stranih kompanija, možemo smatrati naše učešće na EDEX izložbi mudrom odlukom.

About the Author

Leave a Reply