23
мар
2017

PROŠIRENJE PROIZVODNIH KAPACITETA

Posted By :
Comments : 0

Do kraja tekuće godine očekuje nas dva puta veći obim proizvodnje nego što je to bilo prošle godine. U tu svrhu izvršeno je proširenje proizvodnih kapaciteta. Uloženo je u kupovinu novih mašina gotovo 10 miliona dolara. Ugovoreno je ukupno 62 najmodernije programske mašine i ostale opreme potrebne za što efikasniju proizvodnju.
Jedan deo novih mašina biće smešten u hali koja će biti izgrađena u okviru proširenja kapaciteta postojeće „Mehaničke obrade”. Za taj pogon, takođe je u procesu nabavka opreme za radiografsko snimanje. Za pogone „Farbaru” i „Upaljačnicu” se nabavlja nova oprema za pranje i odmašćivanje. Uporedo se rade remonti peći za termičku obradu, ali i nabavka nove peći u okviru novog pogona raketnih motora.
Jedna od većih investicija u ovoj godini biće početak izgradnje novog pogona „Površinske zaštite”. Planirane su investicije u delu „Fabrike specijalnih proizvoda i usluga”, izgradnja novih i adaptacija postojećih kapaciteta za raketni program. U završnoj fazi je puštanje u probni rad najsavremenijih mašina i prateće opreme nabavljenih za proizvodnju u pogonu nove kapislane.
Veći deo ugovorenih CNC mašina, 3D štampača i ostale opreme već se nalazi u fabrici i u funkciji su ispunjenja proizvodnih planova za ovu godinu.

About the Author

Leave a Reply