14
мај
2016

PREMIJER VUČIĆ U POSETI NAŠOJ FABRICI

Posted By :
Comments : 0

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem, predstavnicima Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i preduzeća odbrambene industrije posetio je našu fabriku. Tom prilikom Vučić je u rad pustio novoizgrađeni pogon za hladno i rotaciono istiskivanje komora raketnih motora, dok su ministar odbrane Zoran Đorđević i direktor „Krušika” Mladen Petković postavili kamen temeljac za izgradnju Nove kapislane.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, puštajući u rad novi pogon za izradu komora raketnih motora, naglasio kako je veoma ponosan na radnike i “Krušik” jer su oni priča o neodustajanju poput “Smederevske železare”, priča o stalnoj borbi.
– ”Krušik” se vraća na vrata stare slave. U narednom periodu zaposliće nove radnike, uskoro će imati 2 000 zaposlenih. Otvaranjem kapislane supstituisaćemo uvoz za četiri miliona evra.
“Krušik” dobro radi, finasira se iz sopstvenih izvora, posluje zajedno sa J.P.”Jugoimport-SDPR-om”.
– Ovo je srce sistema, naša najvažnija fabrika odbrambene industrije koja značajno utiče na jačanje odbrambenih kapaciteta Vojske Srbije i na rast srpske ekonomije.
Nova kapislana biće u hali površine 1200 kvadratnih metara u kojoj će se godišnje izrađivati 400 miliona kapisli kao i inicijalna sredstva za potrebe Vojske Srbije.
Vrednost ova dva investiciona projekta od kojih je jedan završen (Fabrika za proizvodnju komora raketnog motora), a drugi je u toku (Nova kapislana), je oko 20 miliona evra.

About the Author

Leave a Reply