19
мај
2020

OBAVEŠTENJE

Posted By :
Comments : 0

Povodom oglašavanja pojedinih medija o dešavanjima u Krušiku imamo potrebu da javnost bliže upoznamo sa aktuelnom situacijom u kojoj se nalazi naša kompanija.

Fabrika je do sada uspela u najvećem obimu da realizuje poslovni plan za prvi deo godine, iako je u pojedinim periodima radila smanjenim kapacitetom, pre svega zbog situacije izazvane Corona virusom i uvođenjem vanrednog stanja. Čvrsto smo uvereni da ćemo pojačanim angažovanjem u narednom periodu uspeti u potpunosti da realizujemo postavljene poslovne ciljeve u 2020. godini.

Posebno afirmativno zvuči činjenica da je u prva četiri meseca 2020. godine na ino-tržištu zaključeno za 25% više novih ugovora u odnosu na kompletnu prethodnu godinu. Naša su očekivanja da će se ovakav trend nastaviti i u drugom delu godine.

Ne smemo zaboraviti veliku podršku dobijenu od Republike Srbije, kao većinskog vlasnika fabrike i čelnika Ministarstva odbrane. Nesebičnim angažovanjem pomogli su da naša kompanija zaključi nove ugovore za razvoj i proizvodnju savremenih raketnih sredstava što će imati višestruke efekte u pogledu stabilizacije poslovanja i proširenja game proizvoda sa raketnim sredstvima koja se do sada nisu proizvodila u našim kapacitetima. To će značajno uticati i na očuvanje radnih mesta za sve one zaposlene koji su svojim radom i rezultatima rada pokazali visok nivo posvećenosti i lojalnosti fabrici. Posebno nas raduje činjenica da su se stvorili uslovi za pokretanje inicijative za zapošljavanje mladog inženjerskog kadra i stipendiranje studenata završnih godina najprestižnijih tehničkih fakulteta u zemlji, jer su njihova znanja od presudnog značaja da se može odgovoriti strogim zahtevima tržišta za sofisticiranim proizvodima.

Nažalost deo medijske javnosti potpomognut nekolicinom zaposlenih koji lični interes stavljaju iznad interesa fabrike, ponovo pokušava da osujeti napore fabričkog rukovodstva na putu ka uspostavljanju stabilne, tržišno orijentisane kompanije koja ima potencijale da postane jedna od jačih u Srbiji i regionu.

Negativni efekti medijskog delovanja u kontinuitetu su trajali više od godinu dana. Ostavili su ogromne štetne posledice koje će se odraziti na poslovanje i revitalizaciju Krušika nekoliko narednih godina. Zato apelujemo i ujedno molimo medije i javnost da prestanu sa plasiranjem dezinformacija jer one samo otežavaju ili osujećuju napore fabričkog rukovodstva i lojalnih zaposlenih u ostvarivanju ciljeva poslovne strategije.

 

Leave a Reply