09
јан
2015

MINISTAR SA PREDSTAVNICIMA ODBRAMBENE INDUSTRIJE

Posted By :
Comments : 0

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima, održali su 8. 01. 2015. godine sastanak u Domu Garde u Topčideru sa predstavnicima preduzeća odbrambene industrije Srbije i „Jugoimporta-SDPR”. Ispred „Krušika” sastanku su prisustvovali, generalni direktor Mladen Petković, izvršni direktor za tehničko-tehnološke poslove i proizvodnju Slobodan Aćimović i predstavnici sva tri reprezentativna sindikata. Tema sastanka su planovi poslovanja odbrambene industrije Srbije za ovu godinu.
Ministar Gašić je rekao da odbrambena industrija može da bude pokretač reindustrijalizacije Srbije u svakom pogledu. Ona može da bude značajan faktor u obezbeđivanju deviznih priliva iz svog izvoznog potencijala. Vlada Srbije će uložiti značajna finansijska sredstva, oko 70 miliona evra, u fabrike odbrambene industrije, ali preduzeća moraju u roku od deset dana da konkurišu za ta sredstva, koja daje Vlada Srbije, sa kvalitetnim projektima. Ministar je naglasio da su u tim za sastavljanje predloga koji će potom biti predati Ministarstvu privrede i Ministarstvu finansija i sa kojim će se izaći pred Vladu Srbije, uključeni i predstavnici Ministarstva odbrane.
Na sastanku je bilo reči o tome kako na najbolji način uložiti ta sredstva i šta će se dobiti na kraju investicionog ciklusa.

About the Author

Leave a Reply