07
сеп
2015

MINISTAR GAŠIĆ POSETIO HOLDING KOMPANIJU „KRUŠIK”

Posted By :
Comments : 0

Ministar odbrane Bratislav Gašić, sa saradnicima, posetio je danas Holding kompaniju „Krušik“ u Valjevu, gde se sastao sa rukovodstvom te fabrike namenske industrije. Delegacija koju je predvodio ministar Gašić obišla je i lokaciju u krugu fabrike na kojoj su juče pripadnici „PMC Inženjeringa“ izvadili 250 kilograma tešku bombu koja je zaostala od NATO bombardovanja, a u toku je vađenje i druge teške 500 kilograma.

Tom prilikom, ministar Gašić je istakao da je reč o jednoj od najznačajnijih fabrika namenske industrije Srbije, a rezultati koji su u prethodnih godinu i po dana prisutni u „Krušiku“ značajni su, pre svega, sa aspekta izvoza naoružanja i vojne opreme.

Ministar odbrane je, takođe, istakao da je lepeza proizvoda „Krušika“ u prethodnih godinu i po dana značajno proširena u saradnji sa Kovačkim centrom „Jugoimport SDPR“, pre svega u raketnom programu. Prema rečima ministra Gašića, „Krušik“ i Ministarstvo odbrane su predali Vladi zahtev za zapošljavanje novih 340 radnika, a kako je istakao, očekuje se pozitivan odgovor jer su ti ljudi preko potrebni zbog povećanog obima poslova.

Opširnije informacije o poseti ministra Gašića „Krušiku“ čitajte na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije, www.mod.gov.rs.

About the Author

Leave a Reply