15
јул
2014

MINISTAR GAŠIĆ POSETIO „KRUŠIK“

Posted By :
Comments : 0

Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je 14.07.2014 godine, sa saradnicima, Holding korporaciju „Krušik” a.d. Valjevo.
Vršilac dužnosti izvršnog direktora fabrike Mladen Petković predstavio je ministru odbrane trenutno stanje u fabrici, kao i planove za budućnost. Do kraja 2014. godine, kako je tom prilikom rečeno, započinju ulaganja u nove investicione projekte koji su od strateškog značaja za korporaciju, što će je svrstati u red respektabilnih proizvođača u oblasti raketnih sistema.
Govoreći o značaju današnje posete, ministar Gašić je istakao da je „Krušik“ jedna od jako bitnih fabrika namenske industrije Srbije, kao i za Vojsku Srbije i da će imati apsolutnu podršku u sprovođenju razvojnih programa koji su planirani.
Srbija mora da se vrati radu i onome što je dobro kod nje i da sačuva one fabrike koje imaju perspektivu, a „Krušik“, sigurno, ovde u Valjevu ima perspektivu – poručio je ministar Gašić dodajući da su sa „Krušikom“ u protekloj nedelji sklopljeni ugovori u vrednosti od 5.800.000 dolara na više strana.
Govoreći o izvoznom potencijalu odbrambene industrije naše zemlje, ministar Gašić je istakao da je on jako dobar i jako kvalitetan, naglašavajući da ta oblast ima lepu i dobru budućnost.
Tokom posete, ministar Gašić je, sa saradnicima, obišao i upaljačnicu, odsek tehničke dokumentacije, kao i objekat mehaničke obrade u okviru fabrike „Krušik“.

About the Author

Leave a Reply