09
авг
2017

MINISTAR ALEKSANDAR VULIN POSETIO „KRUŠIK”

Posted By :
Comments : 0

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, sa saradnicima, posetio je danas Holding korporaciju „Krušik” u Valjevu, gde se sastao sa rukovodstvom fabrike na čelu sa generalnim direktorom Mladenom Petkovićem i predsednicima sva tri „Krušikova” reprezentativna sindikata.
Direktor kompanije sa saradnicima predstavio je ministru odbrane rezultate poslovanja, realizovane investicije, stepen realizacije investicija koje su u toku, planovima za budućnost, kao i preduzetim merama bezbednosti zaposlenih koji obavljaju proizvodne procese.
Generalni direktor Mladen Petković je istakao da je „Krušik” trenutno najbrojnija fabrika u odbrambenoj industriji Srbije sa 2640 zaposlenih, među kojima je i zadovoljavajući broj mladih inžinjera.
– Od 2014. godine, pa do danas, zaposlili smo 1500 novih radnika kako bi sve ugovorene obaveze ispoštovali u rokovima koji su predviđeni ugovorima. Trenutno imamo ugovorenih poslova za 276 miliona dolara i imamo uposlene kapacitete za celu 2017, 2018. i 2019 godinu – naglasio je generalni direktor Petković.
Ministar Vulin obraćajući se rukovodstvu fabrike i prisutnim novinarima rekao je da će odbrambena industrija Srbije nastaviti da proizvodi, radi i baš primerom „Krušika” pokazati da je moguće obnoviti ono što je bilo uništeno, da je moguće iz sopstvenih sredstava proširiti proizvodnju, zaposliti nove radnike, pristojno platiti radnike i u isto vreme konkurisati na svetskom tržištu. Vlada Republike Srbije će nastaviti politiku prošlog predsednika Vlade gospodina Vučića da intenzivno ulaže upravo u odbrambenu industriju Srbije.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sa saradnicima i rukovodstvom kompanije obišli su jedan od pogona mehaničke obrade „Upaljačnicu” i pogon nove kapislane sa najmodernijom opremom za izradu bokser kapisli „Kapislana 2” u koji je uloženo deset miliona evra.

About the Author

Leave a Reply