23
окт
2017

KONFERENCIJA MEĐULABORATORIJSKIH ISPITIVANJA

Posted By :
Comments : 0

Na Divčibarama je od 18. do 20. oktobra održana XXIII konferencija o međulaboratorijskim ispitivanjima materijala u čijoj organizaciji je učestvovala i naša firma, odnosno njeni inženjeri iz Sektora razvoja i Laboratorije. „Krušik” je jedan od osnivača KOMIMA, Komiteta za međulaboratorijska ispitivanja materijala, organizacije koja je međunarodni provajder industrijskih PT šema.
Industrijske PT šeme su osmišljene da se kroz međusobna poređenja rezultata dobijenih ispitivanjem istih uzoraka materijala u laboratorijama koje se prijave za učešće, potvrdi njihova osposobljenost za davanje tačnih rezultata, što je veoma značajno za dobijanje kvalitetnih industrijskih proizvoda.
Ciljevi konferencije su unapređenje međulaboratorijskih hemijskih, mehaničkih i metalografskih ispitivanja i ispitivanja bez razaranja, razmena iskustava vezanih za primenu standarda, razmena iskustava u aktivnostima za sticanja i održavanje statusa akreditovane laboratorije prema standardu SRPS ISO/IEC 17025:2006, razmatranje programskih i organizacionih rešenja za uspešniji rad na unapređenju laboratorijskih ispitivanja, standardizacija…
Pored „Krušika” na stručnom skupu hemičara i metalurga učestvovao je veliki broj predstavnika kompanija iz Republike Srbije i iz regiona.

About the Author

Leave a Reply