01
мар
2021

IDEX 2021

Posted By :
Comments : Off

21. februara 2021. godine, u Abu Dabiju je zvanično otvorena 15. međunarodna izložba odbrane – IDEX. Ove godine, u uslovima pandemije korona virusa, Izložba je okupila više od 900 izlagača iz 59 zemalja, uz strogo poštovanje propisanih zdravstvenih i epidemioloških mera kako bi se sprečilo širenje bolesti Covid-19.

Međunarodna izložba odbrane – IDEX se održava svake druge godine pod pokroviteljstvom Njegovog visočanstva šeika Khalifa Bin Zayed Al Nahyan, predsednika UAE i vrhovnog komandanta oružanih snaga UAE.

Vojna industrija Srbije je tradicionalno učestvovala sa ciljem da predstavi mogućnosti i nova dostignuća u oblasti naoružanja i vojne opreme. Kompanije iz odbrambene industrije: HK „Krušik“, „Zastava oružje“, „Kompanija Sloboda“, „Prva Petoletka namenska“, „Prva iskra- namenska proizvodnja“ kao i drugi proizvođači naoružanja i vojne opreme: „EI-Opek“, „Iritel“, „Proizvodnja Mile Dragić“ i „Horus“ zajednički su izlagali na štandu javnog preduzeća „Jugoimport SDPR“.

Gospodin Nebojša Stefanović, ministar odbrane, u pratnji gospodina Nenada Miloradovića, pomoćnika ministra odbrane, prisustvovao je otvaranju Sajma i tokom trajanja sajma upriličio brojne poslovne sastanke sa ministrima više zemalja o zajedničkoj saradnji, a jedan od glavnih sastanaka je bio za šeikom Mohamedom bin Zayedom. Krušikova delegacija je imala priliku da u razgovorima sa ministrom i pomoćnikom ministra sagleda mogućnosti dalje saradnje Ministarstva odbrane sa Krušikom.

„IDEX“ je jedina izložba u regionu Bliskog Istoka i Severne Afrike na kojoj su predstavljene najsavremenije tehnologije za sve vrste oružanih snaga. Privlači pažnju državnim i vojnim predstavnicima i korisnicima naoružanja i vojne opreme, što je dobra prilika za svet da vidi šta Srbija može da ponudi na polju odbrambene industrije.

Najviše rukovodstvo HK „Krušik“ a.d. je obezbedilo direktan kontakt sa potencijalnim kupcima i shodno tome, postignut je očekivani uspešni nastup na ovom prestižnom događaju.