08
нов
2017

HK „KRUŠIK” A.D. KUPIO „AKUMULATORE”

Posted By :
Comments : 0

Posle višegodišnjih problema funkcionisanja, nakon privatizacije, „Krušik-Akumulatora” jedinog proizvođača nikl-kadmijumskih i srebro-cink akumulatora i akumulatorskih baterija za vojsku, elektroprivredu, železnicu i ostalih grana industrije u ovom delu Evrope, konačno je u pravim rukama-u vlasništvu naše fabrike, Holding korporacije „Krušik” a.d..
Naša fabrika postala je vlasnik „Krušik-Akumulatora” nakon javne prodaje. Prodaju je oglasila država, odnosno republički Fond za razvoj kao hipotekarni poverilac prvog reda. Fond za rezvoj Srbije, naime, nakon privatizacije „Krušik-Akumulatora” dao je pozajmicu novim vlasnicima za investiciono ulaganje, ali kako oni ni nakon sedam godina tu pozajmicu nisu vratili, niti je u firmi bilo očitih investicionih ulaganja, Fond je stavio hipoteku na imovinu „Akumulatora” i oglasio prodaju.
Kao osnivačima ove fabrike davne 1957. godine, cilj nam je, sada kada je ponovo u našem vlasništvu, vratimo i nadmašimo proizvodnju pouzdanih, konkurentnih i visokokvalitetnih akumulatora i akumulatorskih baterija, dizajniranih prema naručenim specifikacijama budućih kupaca u saobraćaju, vazduhoplovstvu i ostalim industrijskim aplikacijama.
Proizvodnja se sastoji u mnogobrojnim tipovima Ni-Cd i Ag-Zn akumulatora i akumulatorskih baterija koje imaju primenu u brojnim oblastima. O svemu ovome detaljno se možete informisati na našem novom sajtu akumulatora www.krusik-fabrikaakumulatora.rs ili preko linka na naslovnoj strani ovog matičnog sajta.

About the Author

Leave a Reply