06
мај
2020

GODIŠNJICA POGIBIJE PILOTA MILENKA PAVLOVIĆA

Posted By :
Comments : 0

Ove godine, kao i svake od 4. maja 1999. u dvanaest sati i četiri minuta, naš grad Valjevo se odužuje narodnom heroju komadantu 204. lovačko-avijacijskog puka, koji je poginuo u borbi sa NATO eskadrilom, pokušavajući da spreči bombardovanje naše kompanije „Krušik”.

 

Zbog vanrednog stanja, usled epidemije korona virusa, obeležavanje pogibije pilota Pavlovića pored spomenika, u Ulici vladike Nikolaja, proteklo je bez većeg prisustva građana.Nakon parastosa, koji su služili valjevski sveštenici, cveće i vence na spomenik koji se nalazi u blizini naše fabrike, položili su članovi porodice pilota, njegove kolege iz 204. lovačke brigade, predstavnici Vojske Srbije, MUP-a, grada Valjeva,  boračkih udruženja i kompanije „Krušik”.

 

Milenko Pavlović je rođen u Gornjem Crniljevu kod Osečine, varošice nadomak grada Valjeva.Dobitnik je brojnih priznanja i odlikovanja. Odlikovan je medaljom za vojničke vrline, ordenom za vojne zasluge sa srebrnim mačem, ordenom za zasluge u odbrani i bezbednosti, ordenom hrabrosti i ordenom Svetog vladike Nikolaja, najvećim priznanjem valjevske eparhije.

 

 

About the Author

Leave a Reply