26
апр
2016

DUALNO OBRAZOVANJE

Posted By :
Comments : 0

Naša kompanija je „Tehničkoj školi” u Valjevu dala podršku za dobijanje dozvole za pokretanje dualnog obrazovanja u školovanju operatera mašinske obrade.
Po tom sistemu, u prvu godinu 2015/2016. u „Tehničkoj školi” je upisano jedno odeljenje učenika tog zanimanja koja znanja stiču kroz četvorodnevnu teoretsku i jednodnevnu praktičnu nastavu. U drugoj godini njihovog školovanja oni imaju tri dana teoretske nastave i dva dana prakse, i u trećoj godini dva dana teoretske nastave i tri dana praktične obuke.
„Krušik” je sa „Tehničkom školom” potpisao ugovor o poslovno tehničkoj saradnji kojim je predviđeno da se već naredne školske godine, za potrebe kompanije, obrazuju dva odeljenja učenika mašinske struke.
Uz to, po potpisanom ugovoru, učenici će od druge godine školovanja praktičnu obuku imati u „Krušiku” uz nadzor profesora i naših majstora.
Posle završenog školovanja imamo spremnog i obučenog majstora. One koji ispune određene kriterijume, uspešno završe školovanje, očekuje ih siguran posao u našoj fabrici. Na ovaj način ćemo zanavljati majstorski kadar koji nedostaje. Najbolji, posle uspešnog rada od najmanje tri godine doškolovavanjem steći će uslov za peti stepen stručnosti i zvanje VKV radnika.

About the Author

Leave a Reply