11
јул
2016

AKTIVNOSTI NA UKLANJANJU OTPADA

Posted By :
Comments : 0

Dana 05.07.2016 godine na inicijativu službe BiZNR u saradnji sa Krušik-IRC-om su započete aktivnosti na uklanjanju takozvanog „istorijskog otpada“ koji se još od bombardovanja odlaže u Magacinu za odlaganje otpada. Aktivnosti su podržane od strane mendžmenta fabrike.
Obzirom da je reč o raznim vrstama materijala koji nije više za upotrebu pored stručnih lica službe BiZNR i Krušik-IRC-a, angažovane su razne službe HK „Krušik“ a.d. : Sektor proizvodnje – Plan i priprema proizvodnje, Sektor kvaliteta – Laboratorija za ispitivanje materijala, Ulazna kontrola, Sektor razvoja, Sektor komercijalnih poslova – Služba prodaje i Služba skladišta.
Veći deo selektovanog materijala će biti prodat kao sekundarne sirovine a jedan deo koji nije za upotrebu biće identifikovan, propisno obeležen i otpremljen na uništenje kod nadležnih operatera. Kao rezultat svih navedenih aktivnosti se očekuje određena materijalna korist i ogroman doprinos zaštiti životne sredine, kao što je predviđeno „Krušik“ Integrisanim menadžment sistemima (IMS), odnosno jednim njihovim delom, sistemom ISO14001:2004 koji se odnosi na navedene aktivnosti.

About the Author

Leave a Reply